Sayfalar

29 Mart 2014 Cumartesi

Ahşap Boyama Pano

En son yazımda bahsetmiştim,ahşap boyamayla kafayı bozdum birçok video izledim ben bu işi yapacağım hatta ben usta oldum diyordum.Hiçte olmamışım.Üzülerek söylüyorum bir kursa gitmeden hiçbirşey bilmiyormuşsunuz.Yine de size yardımcı olsun diye kursta öğrendiğim herşeyi blogta yazacağım.

Bugün Süeda Erduran 'ın kursuna başladım.Kurs hakkında bilgi vereyim.Haftada bir 09.30-12.30 gündüz veya 13.30-16.30 öğleden sonra grubuna katılabiliyorsunuz veya tam günde kursta kalabiliyorsunuz.Ben zaman yetersizliği nedeni ile sadece sabah gündüzü seçtim.Yarım gün 100 TL tamgün 180 TL.Yeride Etiler  / Akatlarda.Daha fazla bilgiyi kendi sitesinden alabilirsiniz.
Buraya tık tık

Gelelim ilk kurs günümde ne yaptığıma küçük bir pano boyadım.Dekupaj yaptım ve hamur kabarttım birde kenarlarına yağlı boya eskitme idi galiba(unuttum) ondan geçtik:)))Fotoğrafları cep telefonumla çektiğim için net değil:(((Gelecek sefer fotoğraf makinem ile çekerim idare edin artık.


 İlk önce objemizi seçtiğimiz dekopaj resmine uygun bir boya ile boyadık.Rengi cadence çilek kırmızısı. Zımparalamayı unuttun mu dediğinizi duyar gibiyim.Hayır önce ilk kat boyayı geçiyoruz daha sonra zımparalıyoruz. Nedeni de ; mdf nin zararlı tozları yutmamızı engellemesi.Bir kat boyadıktan sonra yaklaşık yarım saat kurumasını beklememiz gerekiyor.Fakat benim zamanım yok diyorsanız bizim gibi saç kurutma makinesi ile kurutabilirsiniz zira biz böyle yaptık.1-2 dk  yetiyor.Boyarken kenarlardaki taşmaları fırça ile hemen düzeltmeliyiz aksi takdirde birikme yapıyor.



İlk kat boyayı sürüp kuruttuktan sonra sünger zımpara ile zımparalıyoruz.Zımparalama işlemi bittikten sonra bir bez ile tozunu alıp ikinci kat boyayı sürmeye başlıyoruz.Burada bir dipnot daha koyu renk boya sürüyorsak iki kat yeterli oluyor fakat açık renk sürüyorsak 3-4 kat sürmemiz gerekiyor.Tabi her kat kuruduktan sonra diğer katları sürüyoruz.


 İkinci kat boya bittikten sonra zımparalama yapmıyoruz.Eğer resim büyük ise objenin üzerine tutkalı sürüyoruz;dekupaj resimleri küçük ise resimlerin arkasına tutkalı sürüp objeye yapıştırıyoruz.Bizim resmimiz büyük olduğu için direk objeye sürdük.Resmi yapıştırırken pat diye koymuyoruz kenardan sırayla yapıştırıyoruzki kabarcık olmasın.Daha sonra kabarcık kalmayacak şekilde elimizle düzeltiyoruz.Bu işlem bittikten sonra da resmin üst kısmına tutkalımızı sürüyoruz.



 Hamur kabartma yapmak için kabartma yapacağımız resimleri kesiyoruz ve hamurumuzu açıyoruz.Resimlerin arkalarına tutkal sürüp hamura yapıştırıyoruz.Sonrada kretuar yardımı ile resimlerin etrafındaki fazla hamuru çıkartıyoruz.Bir dipnot daha kretuarı dik değil yan tutmalıyız ve bu şekilde kesmeliyiz.Böylelikle resmin altından hamur görülmeyecektir.Kullandığımız hamur hemen kuruduğu için resimleri keserken diğer resimler kurumasın diye, parçaları dosya poşetinde bekletiyoruz.Kesme işleminden sonra bu parçaların altlarını tutkallayıp dikkatlice resmin üzerine koyuyoruz.

Hamur kabartma işlemi bittikten sonra üzerine sprey vernik sürüyoruz.Benim zamanım olmadığı ve hamur kurumadığı için vernik işlemini inşallah haftaya yapacağım:))))





Panom kurumadığı için kursta kaldı:(((Onunda son rütüşlarını yaptıktan sonra haftaya çok zor bir parça yapmak istiyorum hatta ham mdfsini aldım bile.Nemi aldım?Takipte kalın öğrenin.Çok beğeneceğinize eminim.Bu panodan isterseniz yapabilirim.Görüşürüz.



1 yorum:

Yorumlarınız benim için önemlidir,Lütfen yorum bırakın...