Sayfalar

19 Eylül 2014 Cuma

Tavuk Göğsü Tatlısı

Selam herkese ,
İstanbul bayağı soğudu sonbahar kendisini iyiden iyiye gösteriyor artık ;sizin oralarda havalar nasıl?Bahar temizliği muhabbeti başladı yine :))))Daha yeni ilkbahar temizliği yapmıştım şimdi hoop sonbahar temizliği için de bir koşuşturmacaya girdim.
Bu koşuşturmacadan fırsat bulduğum bir an  tavuk göğsü tatlısı yaptım.Blogta paylaşayım dedim.
Bu arada bu benim ilk yemek post'um olacak umarım anlatmayı becerebilirim.



















Malzemeler:
1 Lt Süt
125 gram margarin
2,5 fincan un
7 çorba kaşığı şeker
Bir paket vanilya
İsteğe göre damla sakızı
Üzerini süslemek için:
Fındık ceviz;tarçın,hindistan cevizi vb....

Yapılışı:
Margarini eritip üzerine unu ekliyoruz.Un köpürünceye kadar bir güzel karıştırıyoruz.Normal un kullanabileceğiniz gibi Bidmde de satılan tam buğday unlarınıda kullanabilirsiniz.Tam buğday unuyla  daha bir güzel oluyor.
Daha sonra bir kapta karıştırdığımız şeker ve süt karışımını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Karıştırmak için çırpıcı kullanmanızı tavsiye ederim. hem daha güzel karışıyor hemde unun topak topak kalmasını engelliyor.
Pişmesine yakın vanilya ve isteğe bağlı damla sakızını ekliyorsunuz.Kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Karışım soğuduktan sonra mikserle yaklaşık 10 dk çırpıyoruz.
Daha sonra kaselere servis ediyoruz.Üzeri için fındık ve hindistan cevizi kullandım.
Siz istediğinizi kullanabilirsiniz.Tarçınla da çok güzel oluyor.



















Tadıda görünüşü kadar güzel oldu emin olabilirsiniz.

Kasenin altındaki bardak altlığını hatırladınız mı? Yazısını burda paylaşmıştım.Görüldüğü gibi sadece bardak altlığı olarak  değil bir çok şekilde kullanılabiliyor.Reçellik ; zeytinlik gibi....

                                                                    Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemlidir,Lütfen yorum bırakın...